Op de onderliggende pagina’s vindt u informatie over Zoutelande. Activiteiten, Musea, restaurants, en practische informatie.

Zoutelande

Rustig, gemoedelijk en gezellig ,zo staat Zoutelande bij veel mensen bekend. Wanneer u dit zonnige dorpje bezoekt zult u het er vast en zeker mee eens zijn. Door de gunstige ligging is het gemiddeld enkele graden warmer dan in andere badplaatsen.

Strand

Het strand van Zoutelande is vijf kilometer lang. Het wordt beschut door de hoogste duinen in de omgeving. Nergens in Nederland schijnt de zon zo vaak en zo lang als hier. Dat komt doordat het strand, als enige in Nederland, op het zuiden ligt. Daarom wordt het ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd. Het strand heeft een Blauwe Vlag. Dat betekent dat het er schoon is en er veel voorzieningen zijn. Ook met een rolstoel of kinderwagen kunt u het strand op.

Een kijkje in het dorp

Het centrum van Zoutelande is een plek waar u lekker kunt winkelen. Vooral in de Langstraat vindt u veel winkels. Uitrusten kan op een van de vele terrassen. Wilt u de zee zien? Ga dan eens uitwaaien op de wandelboulevard.

Bezienswaardigheden

Het verhaal wil, dat de heilige Willibrordus in de zestiende eeuw een put zou hebben gegraven die een geneeskrachtig water bevatte. Door het oprukken van de zee verdween deze put helaas in het water. Er is nu een kopie gemaakt die u onderaan de dijk kunt bezichtingen. In de directe omgeving van Zoutelande kunt u prachtig wandelen en fietsen. Vooral het gebied langs de duinen is de moeite waard. Er zijn verschillende fietsroutes door de omgeving. Een wandelpad loopt vrijwel zonder onderbreking van Zoutelande naar Vlissingen. Genoeg mogelijkheden om op een sportieve manier de omgeving te ontdekken!

Tips

  • Bezoek de gemoedelijke badplaatsen Domburg, Oostkapelle of het historische dorp Veere met veel bezienswaardigheden.
  • Ontdek Walcheren via een van de vele mooie fiets-, wandel-, ruiter- en skeelertochten.
  • Lekker uitwaaien tijdens een lange wandeling is de manier om de spanning van het dagelijks bestaan volledig kwijt te raken.
  • België ligt op een steenworp afstand.